fbpx

Obchod roku 2020? Plus 83 000 Kč

Úspěch není náhoda. Úspěch je volba!

Obchod roku 2020? Plus 83 000 Kč

Včera nám index S&P500 uzavřel na novém recordu, All Time High (ATH). Zavírací cena indexu byla 3389.78.

Před koncem londýnské seance jsem se tak rozhodl již zavřít obchod, který jsem otevřel 23. března 2020. Ten den na akciových trzích tekla krev a slovo akcie bylo pro veřejnost sprosté. Zainvestoval jsem proto 7 500 amerických dolarů do indexového fondu kopírující akciový index S&P500.

Vídíte na ten uvodní obrázek i na mobilu? Asi ne. Tak já vám ho trochu přiblížím a klidně si ho klepnutím ještě zvětšete.

Za téměř celých 5 měsíců tento obchod přinesl zisk 51 %, 3 800 USD, tedy 83 tisíc korun. Na večerní badminton jsem tak mohl odejít velmi spokojen. Bohužel kvůli současné nemoci zad jen jako pozorovatel.

S volnými prostředky budu vyčkávat na další příležitost. A ta určitě příjde.

Samotný obchod byl otevřen na základě pravidel, která vyučuji ve svém e-booku. Připojte se k nám a naučte se nakupovat akcie ve slevě!

***

Pokud rádi čtete mé příspěvky, komentáře k tématu burzy, dejte si “do lajku” facebookovou stránku Investování pro všechny. Tak vám neunikne ani jeden článek ode mne. Děkuji pěkně.

Tags: , , , ,

2 Odpovědi

  1. […] portfolia můžete sledovat v rubrice Pravidelný report výsledků. Část pozice jsem již odprodal 18. srpna při dosažení nového rekordu na trhu S&P […]

  2. […] Procenta zisků a ztrát zůstávají stejné pro jakoukoliv investovanou sumu. My investujeme 4782 korun každý měsíc a kvůli inflaci tuto částku budeme razantně zvyšovat na více než dvojnásobek. K tomu přihodíme něco extra podle přesně definované situace, co je zrovna na trhu. Díky tomu nakoupíme, když trh probadne. Jako například jsme nakoupili za obrovské peníze akcie přesně na dně – 23. března 2020. […]

Diskuze je uzavřena.