fbpx

+32.27 % za 1 rok – pasivně a podle plánu – 15 minut práce – tak se spoří na penzi investováním

Úspěch není náhoda. Úspěch je volba!

+32.27 % za 1 rok – pasivně a podle plánu – 15 minut práce – tak se spoří na penzi investováním

Je to už rok od té doby, co jsme začali se ženou společně spořit na penzi investováním. Nepotřebujeme k tomu žádné komerční produkty a penzijka.

Spoření investováním. Možná si říkáte, co to jako je to „spoření investováním“. Na internetu tohle sousloví prozatím asi nenajdete. Je buď spoření, nebo investování.

Ano, možná jsem si toto sousloví tak trochu vymyslel. Ale myslím si, že jej brzy prosadím k běžnému užívání ve světě financí.

Peníze nehromadíme na spořícím účtu ani jiném komerčním produktu, jak jsem zmiňoval v úvodu. Část svých tvrdě vydělaných peněz odkládáme do indexového fondu. Bez žádných prostředníků (pominu-li brokera). Celkové náklady na nákup našeho portfolia i jeho správu bylo za jeden rok přibližně 0.51% / 52 USD. Pokud bych užíval jiného brokera, dokázal bych tyto náklady snížit na 7 USD.

Trhy se průměrně zhodnocují o 7% ročně. Náš výsledek je mnohem lepší, protože naše strategie nám ukazuje, kdy nakupovat akcie se slevou. A tak jsme krásně využili korona korekci na jaře tohoto roku.

Díky tomu jsme za 1 rok zhodnotili účet o pěkných 32.27 %.

***

Pokud rádi čtete mé příspěvky, komentáře k tématu burzy, dejte si “do lajku” facebookovou stránku Investování pro všechny. Tak vám neunikne ani jeden článek ode mne. Děkuji pěkně.

P/L jednotlivých nákupů
Revenue
Kolik bylo zainvestováno a jakou hodnotu má účet. Nejvíce peněz bylo zainvestováno v korona korekci. Těšíme se na další.
P/L každého měsíce rok zpět. Oct 20 ještě není uzavřen

Tags: , , , , ,

2 Odpovědi

  1. […] Včera jsem ukázal, že po jednom roce má toto portfolio otevřený profit více než 30 %. […]

  2. […] Předevčírem jsem ukázal, jak dopadlo spoření na penzi investováním za 1. rok. […]

Diskuze je uzavřena.