fbpx

Jak obchoduji opce – report za 1-4/2021

Úspěch není náhoda. Úspěch je volba!

Jak obchoduji opce – report za 1-4/2021

Výsledky obchodování opcí zveřejňuji jednou za 4 měsíce, a tak je za první třetinu roku 2021 právě přináším.

Dá se říct, že daleko většího zhodnocení bychom dosáhli strategií buy and hold nějaké akcie. Ale prodali bychom tu akcii? Opce obchoduji proto, abych měl pravidelný příjem. Z obdobného důvodu mám také portfolio dividendové.

Opce ochoduji i na jiném, větším, účtu, než je tento prezentační. Tento prezentační účet vznikl na začátku září 2020. Výsledek za předchozí reportované období je ZDE.

Konkrétní pravidla mého obchodování opcí se můžete naučit v e-booku Jak obchoduji opce.

Na obrázku níže je vývoj hodnoty portfolia za období leden až duben 2021. V grafu je taktéž patrné srovnání s akciovým indexem S&P 500:

Zhodnocení opčního účtu

Opce obchoduji skrze Interactive Brokers. V podstatě už od dvou obchodů za měsíc se Interactive Brokers vyplatí. Nenašel jsem pro obchodování opcí lepšího brokera. Pokud si chcete otevřít účet u Interactive Brokers, můžete využít i tento referral link – https://ibkr.com/referral/lukas202

Zhodnocení obchodování opcí

Obchodní účet byl zhodnocen o +242.09 USD.

Zdá se vám to málo? Tak si to vyjádřeme jinak.

Obchodní účet byl zhodnocen o +5.49 % a peníze byly ihned k dispozici.

Zní to lépe?

Ovšem, že ano.

Stejného procentního zhodnocení můžeme dosáhnout i na účtech s několika desítkami, nebo i stovkami, tisíc USD. Jednodušše jen přídáme počet kontraktů, se kterými opce obchodujeme a strategie zůstane stejná. A to je na obchodování opcí nádherné.

Splnila tato třetina roku moje očekávání?

Zhodnocení bylo o více než polovinu nižší, než poslední třetina roku 2020. Nicměně ochodování opcí mířím na 12 až 24 procent za rok. Tak uvidíme, jak se mi bude dařit dále.

Aktuálně je účet zhodnocen o +15.41 % od jeho založení a do vyročí účtu zbývají 4 měsíce.

***

Pokud rád čteš mé příspěvky a komentáře k tématu burzy, dej si „do lajku“ facebookovou stránku Investování pro všechny. Tak Ti neunikne ani jeden článek ode mne. Děkuji pěkně.

Investovani pro vsechny Facebook Ebooky Podívej se na nabídku mých elektronických knih o investování a tradingu.

Tags: , , , , , , ,