fbpx

Překvapení po migraci účtu IBUK na IBCE

Úspěch není náhoda. Úspěch je volba!

Překvapení po migraci účtu IBUK na IBCE

Tak to nám krásně ten nový rok začal. Opět nám byly hozeny další klacky pod nohy a je nám ztíženo pravidelné investování.

Na dvou účtech u Interactive Brokers mi již proběhla migrace do Interactive Brokers Central Europe.

Příkazy, které jsem měl aktivní, zmizely, tak jak avizovali. Podle očekávání také zmizel trvalý příkaz ke spárování depozitu na pravidelné investice do ETF.

Tak jsem se vydal jej vytvořit znova. Je to otázka minuty. Nicméně, co jsem nezjistil. Pro vytvořený příkaz byla přidělena sběrná banka v Německu.

Image may contain: text that says "Wire Funds to J.P.MORGAN AG TaunusTurm Taunustor1 Frankfurt 60310 Germany SWIFT/BIC Code CHASDEFXXXX Bank Account Title & Address Interactive Brokers Central Europe Zrt Madach Imre ut 13-14 1075 Budapest Hungary International Bank Account Number (IBAN) DE03 5011 0800 6161 5381 67"

Sice mohu zaslat peníze v CZK na CZK účet, ale účet je v Německé bance. A tak tedy pátrám, jestli budu mít tento převod stále zdarma.

Nikoliv. Převod mě výjde minimálně na 200 korun a tohle je opravdu zásadní poplatek při pasivním investování.

No photo description available.

Myslím si, že tímto krokem příjdou o spoustu klientů. Doufám, že brzy vytvoří sběrný účet v ČR, jako tomu bylo před migrací.

Požádal jsem je o to také skrze web ticket. A tak vás možná trochu vyzývám. Otevřete ticket v podobném duchu.

Takže co teď? Budeme hledat jiného brokera? Degiro? Trading212? Jak je to u Trading212 s posíláním depozitu? Mají sběrný účet v ČR?

***

Pokud rád čteš mé příspěvky (ikdyž věřím, že z tohoto příspěvku radost moc nemáš) a komentáře k tématu burzy, dej si „do lajku“ facebookovou stránku Investování pro všechny. Tak Ti neunikne ani jeden článek ode mne. Děkuji pěkně.

Investovani pro vsechny Facebook Ebooky Podívej se na nabídku mých elektronických knih o investování a tradingu.

Tags: , , ,

2 Odpovědi

  1. […] Níže je pokračování mého chatu s Interactive Brokers. Předešlý článek je ZDE. […]

Diskuze je uzavřena.