fbpx

Pár slov, možná tak trochu mišmaš

Úspěch není náhoda. Úspěch je volba!

Pár slov, možná tak trochu mišmaš

Ale jo, tak pár myšlenek za poslední dobu sem napíšu. Skončil listopad. Z pohledu trhů se dá říct, že byl druhým nejlepším listopadem od roku 1980. Aspoň jsem to někde četl. Sám jsem to nezkoumal. Portfolio nám povyskočilo o několik tisícovek dolarů, ale o tom až jindy.

Spíš bych chtěl napsat pár jiných myšlenek. Skončila akce roku. Black Friday. Mohli jste si ve slevě koupit mé ebooky a předplatit mentoring. Není důvod tajit, jaké tržby jste mi společně vytvořili. Transparentnost je má přednost. Přesně na Černý Pátek se prodalo 124 ebooků za 14 897 Kč. Částka to není veliká, neboť ebooky jsem výrazně zlevnil, nebo některé dal úplně zadarmo. Naopak mentoring jste si za těchto 24 hodin předplatili za 289 500 Kč.

Všechno si se zájemci poctivě odpracuji. Není to pro mne jednorázový zisk. Bude to pořádná dřina. Individuální přístup ke každému. Žádné předtočené videa ke shlednutí a čus. Celkem mne mrzí, že v rámci neplacené kampaně se vyskytli jedinci, kteří měli potřebu komentovat, že můj mentoring je podvod/scam. Nevím, na základě čeho tak soudí. Vůbec ty lidi neznám. Doufám, že to jsou jen zarputilí stěžovači na všechno kolem. Patří mezi ty, kteří si myslí, že se o ně má někdo postarat a věří všemu, co jim večer sdělí Borhyjka na Nově.

Proč je vůbec v tomto finančním světě vždy všechno podvod? Člověk prostě nemůže předat dál své vědomosti? Stejně jako učitel klavíru. Hrál roky a teď třeba učí hrát na klavír. Udělá si kurz a propaguje jej. Říká mu snad někdo, že je podvodník? Ve finančním světě je podvodník každej, kdo něco nabízí. Bohužel tito kritici nevnímají, že už roky ukazuji své výsledky. Přímo z obchodní platformy. Co víc chtějí? Není co švindlovat. Reklamu jsem si nikdy neplatil. Lidé za mnou chodí sami. A druhá věc jsou reference na mne a mou osobu.

A referencí doufám přibude. Letos končím první velké kolo mentoringů a věřím, že lidé budou úspěšní a nějakou tu referenci mi po nějakém čase zase napíší. Mezi sebou budujeme jakousi formu přátelství a jsem za to rád. Nikdy jim nechci říkat, že jsou mí studenti, jak to někteří prodejci kurzů dělají. Jsou to mí kolegové!

Proč ten mentoring dělám? Už nemám potřebu své obchodování posunout někam dál, když mi funguje to, co dělám. Na druhou stranu ale potřebuji kapitál pro obchodování většího objemu, více kontraktů. 100 tisíc USD je stále poměrně málo, pro finanční svobodu. Nejsem charita. Jsem taky člověk, co má hypotéku a potřebuje nějak uživit svou rodinu. Stejně tak, jako to dělá třeba učitel klavíru, výživový poradce, fitness trenér.

No nic. Ahoj a užijte si Santa rally. Ať cestou z kopce nebo do kopce. Nevím, kudy se to rozjede, ale s opcemi můžeš vydělat vždy. Začni!

A ještě jedna věc. Až budu bohatý, nechci nic vlastnit!

A ty?

Tags: , , , ,