fbpx

Snaha o ziskový trading založený na technické analýze

Úspěch není náhoda. Úspěch je volba!

Snaha o ziskový trading založený na technické analýze

Už to bude dvacet let, co si píši deník o svém životě. Asi by to byla zajímavá kniha. Zprvu jsem psal každý den něco málo. Později jsem psal méně často, ale o to detailněji.  

Tehdy jsem provedl také můj první obchod s měnami, a tak jsem začal s obchodováním (více ZDE).

Když jsem teď debordelizoval svůj starý pokojíček v domě u rodičů, tak jsem našel vytisknutý papír, kde jsem měl tento zajímavý záznam dokumentující mé snažení o trading:

13.10.2014 23:14

Tak jsem dneska udělal opravdu kus práce v tradingu. V knize Trading Coach jsem si přečetl, že mám posilovat sve silné stránky, a tak jsem se zaměřil na to, že dokážu rozpoznávat trend linie. Přečetl jsem si pár věcí po netu a začal jsem trend linie kreslit do CCI grafu. Jako pokusného kralíka jsem si zvolil měnový pár EUR/JPY a světe div se, hned jsem udělal dva dobré obchody s pěkným RRR 1:2, cca. Jak to vypadá?

Zatím to vidím jen na jedno minutovém grafu, což je škoda, je to moc rychlé. Takže pro SELL. První hledám bod 1, který se musí objevit pod hladinou -100. Poté musí CCI vystoupat nad +100 a dále klesnout na -? až +15 což vytvoří bod 2 a dále se musí vyšvihnout nad +100 a jak bude klesat čekám proražení linie procházející bodem 1 a 2. Toto proražení musí být níže než +110 a výše než +65. Nuance samozřejmě musím vykoumat. Stop loss dávat nad blízké rezistance a profit target volit optimálně k risku, taktéž na nějaký support. Vše budu muset propočítat. Formování celé této formace by mělo být okolo 2-3h do prolomení. BUY je obdobný.

Dnes se tomu docela směji.

Nespoléhejte se na technickou analýzu

Technická analýza je krásná věc, ale člověk se na ni nemůže úplně spolehnout. Nelze na ní založit zcela ziskový systém (ikdyž vám to někdo bude tvrdit). Nakreslit zpětně do grafu si můžete cokoliv. Což dokazuje i věta: „Zatím to vidím jen na jednominutovém grafu…“.

Cokoliv, co objevíte, vám může perfektně fungovat. Na papíře. Ale pak to stejně nedokážete aplikovat správně podle plánu. Nebo vám uteče jeden jediný obchod, který by byl tutovka a tím, že ho neprovedete, tak vám to rozhodí celé obchodování.

Ani si nedokážete představit, kolik času jsem ztrávil takovýma kravinama. Takže, opravdu máte na tohle čas? Vykašlejte se na to. Obchodujte jednoduše. Opravdu to jde. S pár minutami měsíčně u PC/mobilu. Čím méně budete obchodovat, tím lépe. Musíte ovládnout sami sebe a nenechat se ovládat trhem.

Nic vám neuteče.

Trhy byly a budou

Tečka.

***

Pokud rád čteš mé příspěvky a komentáře k tématu burzy, dej si „do lajku“ facebookovou stránku Investování pro všechny. Tak Ti neunikne ani jeden článek ode mne. Děkuji pěkně.

Investovani pro vsechny Facebook Ebooky Podívej se na nabídku mých elektronických knih o investování a tradingu.

Tags: , , ,