fbpx

Malí kluci hrajou hru velkých kluků a těm se to nelíbí!

Úspěch není náhoda. Úspěch je volba!

Malí kluci hrajou hru velkých kluků a těm se to nelíbí!

Ve středu jsem zde psal o šílenostech, které se dějí na burze. Následně se další den na investičním webu objevuje rozhovor s Filipem Kejlou, který jen potvrzuje má slova.

Poslechněte si tento rozhovor ve videu níže. Dozvíte se i detaily toho, proč se vlastně děje to, co se děje…

Zdroj: https://www.investicniweb.cz/investice/akcie/o-kauze-gamestop-s-filipem-kejlou-aneb-drobni-investori-ve-valce-s-wall-street

Ke konci videa Filip říká, že jediné, co by těmto šíleným nákupům mohlo zabránit, tak je to, že se zakáží tyto akcie nakupovat.

A to se nakonec ve čtvrtek odpoledne stalo. Následkem byly velké výprodeje a pády jejich cen.

Zdroj: Investing.com

Podobný průběh měly i ostatní akciové tituly. NAKD, EXPR, AMC, KOSS, BB, NOK, SPCE, NIO… Mohl bych pokračovat ještě dlouho.

Diskuzní fóra jsou nyní plné nenávisti k velkým hráčům a hlavně brokerům.

Nepěkné zachování brokerů, kteří zakázali nákup již řeší komise pro cenné papíry – SEC. Uvidíme jak to dopadne.

Každopádně mnoho lidí také nadává neoprávněně na to, že jim byly obchody zavírány, nebo že nemohli akcie prodat. Tohle plyne jen z neznalosti těchto obchodníků. Brokeři navyšovali požadované krytí penězi u těchto nákupů na 100%. A právě proto lidem, kteří měli nakoupeno na páku, pozice redukovali, nebo zavírali. To, že někteří nemohli akcie prodat, bylo způsobeno zřejmě tím, že na trhu neexistovala protistrana, která by za jejich limitní cenu akcie chtěla. Jejich akcie zkrátka nikdo za tyto peníze nechtěl a trh mezitím utíkal níže a níže.

Ve fórech na internetu lidé popisují také to, jak přišli o své životní úspory, protože za ně nakoupili akcie GME, KOSS, nebo BB. Lidé si půjčovali. Dávali do toho celé své výplaty. Nakoupili akcie na páku, a pak jim pozice brokeři uzavřeli. Připadně tito lidé psychicky nezvládli propad ceny a akcie prodali. Jsem si téměř jist, že si i někdo vzal svůj život.

V pátek 29. ledna již některé akcie opět rostly, protože nákupy některé brokerské společnosti opět umožnili. Možná ze strachu postihu od SEC.

Je to zajímavé pozorovat. Sám mám akcie společnosti SNDL, které se tato šílenost dotkla a prozatím jsem ji neprodal. Držím ji i na dále. Tuto akcii jsem nenakoupil ze spekulativního hlediska.

***

Pokud rád čteš mé příspěvky a komentáře k tématu burzy, dej si „do lajku“ facebookovou stránku Investování pro všechny. Tak Ti neunikne ani jeden článek ode mne. Děkuji pěkně.

Investovani pro vsechny Facebook Ebooky Podívej se na nabídku mých elektronických knih o investování a tradingu.

Tags: , , , ,