fbpx

Pro koho jsou indexové fondy vhodné? Dobrá zpráva: Pro 90% populace!

Úspěch není náhoda. Úspěch je volba!

Pro koho jsou indexové fondy vhodné? Dobrá zpráva: Pro 90% populace!

Čekáte dlouhý článek a složitý rozbor této problematiky? Tak o tom můj blog není. Možná vám hlavní myšlenku sdělím ve dvou krátkých odstavcích.

Investování do indexových fondů mohu doporučit všem, kteří nechtějí ztrácet čas studováním trhů. Pro pasivní investory. Zkrátka jsou vhodnou cestou pro více než 90% lidí (řekl Warren Buffett), kteří chtějí investovat a rozmnožovat své peníze a zároveň nemájí čas ani energii se něco učit.

Nemusíte se nimrat ve výkazech jednotlivých firem, které chcete koupit a zjišťovat si o nich podrobnosti. Když si koupíte indexový fond, tak nakupujete celý akciový trh, který daný indexový fond kopíruje. Investujete tak do všech akcií v něm obsažených.

Ale pozor není vhodné vložit našetřené peníze do indexového fondu jednorázově. Dělejte to pravidelně, s menšími částkami a uvidíte, že po více než 10 letech budete skvělými investory. Dopadnete mnohem lépe, než devadesát procent jednorázových lajckých investorů.

***

Na tomto webu si můžete zakoupit ucelené e-booky, které i lajkům poskytnou návod od A do Z, jak do indexových fondů investovat.

V e-booku o spoření na penzi navíc popisuji i dva extra přístupy. Díky nim můžete jednoduše a zároveň profesionálně nakupovat akcie se slevou.

Srovnání e-booků naleznete zde.

Své výsledky těchto metod prezentuji zde na webu v rubrice Pravidelný report výsledků.

***

Pokud rádi čtete mé příspěvky, komentáře k tématu burzy, dejte si “do lajku” facebookovou stránku Investování pro všechny. Tak vám neunikne ani jeden článek ode mne. Děkuji pěkně.

Reference na mé e-booky jsou tyto:

Tags: , , , ,